Benjamin Friis Kandidat i København

Jeg hedder Benjamin Friis

 

 Jeg stiller op til kommunalvalget i København

 

 

Jeg vil arbejde for en by, hvor kultur både er tilgængelig og folkeoplysende. Vi stiller vores borgere dårligere ved at kræve betalt adgang til fx museer. Det skal der gøre noget ved. Jeg vil arbejde for, at vores biblioteker bliver folkeoplysende kulturinstitutioner, hvor alle uanset ressourcer føler sig velkommen.

Foruden mine egne mærkesager, som du kan læse mere om nedenfor, skal SF København sikre, at vores minimumsnormeringer også bliver realiseret i konkrete ansættelser og opkvalificering af personale. Vi må og skal lægge handling bag ordene – altid! 

Jeg mener vi skal arbejde for en by, hvor man ikke dør af CO2-forgiftning bare ved at trække vejret. Vi skal arbejde for, at det indlysende valg for københavnere er den kollektive trafik eller min egen CO2-neutrale favorit: cyklen.

Lige nu sidder jeg i Valby Lokaludvalg, hvor jeg er aktiv i Et Helt Liv og puljeudvalget (der støtter lokale aktiviteter). Jeg er med i de områdefornyelser, der er i mit lokalmiljø og arbejder for at skabe gode lokale bymiljøer. Jeg har været med i hele processen omkring etablering af Kulbaneparken. Jeg har i den forbindelse –med stor succes- startet en forening med det formål at give parken lokal forankring.
Jeg bruger stort set al min fritid på lokalforankret politik. Jeg er stædig og i mit politiske arbejde er jeg kendt for at skabe stier, hvis der ingen er i forvejen, og trampe direkte ind i mine modstandere (under corona, kun i overført betydning). Hvis min indignation er vakt, giver jeg ikke op!

Privat bor jeg sammen med min kæreste i en lejlighed i Valby. Jeg er uddannet Cand. mag. i læring og forandringsprocesser. Mit hjerte brænder for landets udsatte borgere. Derfor arbejder jeg på Jobcenter københavn, hvor jeg hjælper udsatte borgere med at klare hverdagen og få et bedre liv at se frem til.

Mine mærkesager

Flere almene boliger

Man skal ha råd til at bo ordenligt i København, uanset dybden på ens pengepung.

Flere lokale grønne oaser

Der skal være nær natur med plads til nærvær og samtaler på tværs af køn, alder og social status. 

Bedre hjælp til de svageste i byen

F.eks. ved at gøre det socialefrikort permanent eller gratis offentlig transport til kontanthjælpsmodtagere i praktik

Mindre privatbilisme

Det betyder: Mere trafiksanering, bedre og billigere offentlig transport. og sidst men ikke mindst, plads nok til at kunne vælge cyklen til.

Som det er nu, kan er det for nemt at tage bilen, og for svært at parkere sin cykel når man har er kommet frem. Vi skal have en by hvor det giver mening at cykle. Det betyder flere trafikfri veje. Bedre skiltning til nærmeste cykelstativ, og flere af dem. 

Kultur for alle

Vi skal have en en by hvor kultur er både folkeoplysende og tilgængelig. Hvor kulturinstitutioner giver plads til at alle kan føle sig velkommen uanset deres ressourcer.

Skriv til mig!

3 + 7 =