Om huller og hvorfor det med forebyggelse er en god ide

Benjamin Friis med en skuffet mine

Skrevet af Benjamin

december 11, 2021

Det handler op hpv-vaccinen…

Jeg fandt et lille hul i finansloven, som jeg er ked af. (Jeg ved der bliver arbejdet på det i de interne linjer, men synes alligevel jeg vil nævne det.)

Af en eller anden grund, som ingen rigtig kan forklare har man valgt at lade en lille gruppe mænd(drenge) stå udenfor tilbuddet om at få en gratis hpv vaccine. Der hvor det bliver virkelig mærkeligt er at fra sundhedssystemet, og politisk, synes man det er en så god ide at man tilbyder vaccinen til alle, drenge og piger, der er født efter 2007. men, er du født efter, og gerne vil have vaccinen håber jeg du har pengepungen i orden, for en fuld vaccine koster 4500 kr.

Med et er en virus der rammer 80 % af alle sensuelt aktive, kan give kraft hos både mænd og kvinder, og som man kan forebygge, ender det med at fattige drenge bliver dårligere stillede end resten af befolkningen, alene fordi de er blevet født forkert.

Og det er da bedre for samfundet at bruge 4500 på en vaccine, end mindst en halv million(2016 tal) på et cancerforløb for halsenHvor er det ærgerligt at den gruppe bliver glemt. Jeg linker til en artikel fra Altinget der fortæller lidt mere om det.

Men jeg håber der bliver fundet en kasse under en seng hvor der er penge til at tilbyde en forebyggende vaccine til alle, uanset køn og alder.

Se flere indlæg

Cykler mod klimaforandringer!

Cykler mod klimaforandringer!

Dagens gode nyhed!  Nu er vi endelig blevet enige om at det er en god ide at bruge cyklen og infrastukturen...

Baby-Benjamin!

Baby-Benjamin!

Jeg fik markeret 8. marts helt særligt i år. Som stolt andenviolin til min kære kærestes kraftpræstation, gik vores...

Barsel med mere

Barsel med mere

Midt i alt det, der sker ude omkring forsvinder de lidt bedre nyheder. Jeg er så glad for at det nu endelig er...