Om udsatte og corona

Skrevet af Benjamin

maj 19, 2021

Der er ikke kun kommet dårlige ting ud af Corona.

For systemet er der sket det fantastiske, at det hele er blevet lidt mere fleksibelt (På nogle punkter om ikke andet) Jeg faldt over den her artikel fra Zetland.

Lige en kort indflyvning. København har et stort stofbrugsmiljø, og det er et problem at blive clean, særlig blandt de hjemløse. For at blive clean skal man ofte have noget til at dæmpe abstinenserne, en substitut. Men det har været temmelig bøvlet at få, og endnu mere under corona.

Men fordi alt var lukket var det muligt at lave nogle “hovedet under armen forsøg” et af dem var at lave behandlingen på værestederne. Forsøget fortsætter de næste 4 år.
Jeg synes det er den helt rigtige vej at gå, vores allermest udsatte har i forvejen svært ved at leve op til de krav der bliver stillet. Der må systemet bøje sig lidt for at få det til at virke. Jeg kommer til at arbejde for at det bliver muligt at give dem der har det sværest bedre muligheder inden for de rammer vi har. En af de måder det kan gøres på, det er ved at lave flere projekter hvor vi ikke har lavet lange og grundige forundersøgelser, men, i bedste aktionsforsknings-stil, handler mens vi undersøger. For vi ved ikke om det virker, før vi har prøvet det.


Jeg finder mange af mine billeder på Unsplash , det her har  Jon Tyson taget, det har intet at gøre med artiklen, udover temaet. Men jeg kunne lige så nemt have taget ned på nørreport og finde samme scene derned. 

Se flere indlæg

HÆNG MIG OP!

HÆNG MIG OP!

Hvis du(eller nogen du kender) har tid og lyst til at hjælpe mig lørdag den 23/10, så er her noget nær årets tilbud...