163.057 kr

grafik over indkomst i KBH

Skrevet af Benjamin

oktober 12, 2021

Det er den gennemsnitlige disponible indkomst der er til rådighed i Københavns fattigste sogn, Tingberg.

Det lyder af relativt meget, men lad os lige dele det op. Det er 13000 om måneden.

Vi trækker lige 5200 (ca 70 kvm) fra til husleje. Så har vi 7200. Vi skal også huske forsikring, det er ikke så meget, bare lige 170 kr. men så kommer vi tættere på 7000, så trækker vi lige 400 til el og vand.

Så er vi nede på 6600. Det giver 220 kr pr dag. Det er jo nemt at leve for 200 om dagen.Eller altså, jeg har ikke regnet mad, tøj, medicin, transport, evt børneinstitution og uforudsete udgifter med.

Til sammenligning har de 472000, eller ca 40000 kr om måneden i det mest velhavende sogn i København. Vi har som kommune et ansvar for at sikre dem der har allermindst i vores kommune. Oftest er det også dem med den laveste indkomst.

Når jeg graver mig ned i de her tal, og tænker over hvad en gang Panodil koster, så kan jeg godt forstå vi har en gruppe der ikke er glade for at gå til lægen. For hvad nu hvis det er noget der kræver mere en en Panodil for at blive rask?

Hvad nu hvis behandlingen kræver genoptræning hos en fysioterapeut, så skal der i et budget på 6600 findes økonomi til et behandlingsforløb, der med tilskud koster ca 200 pr gang. Så er det altså svært at komme ud af en økonomisk klemme. Det skal der gøre noget ved, en af tingene er at give et større tilskud til behandling i kommunalt regi. Vi har råd til at hjælpe dem med aller mindst – vi har faktisk ikke råd til at lade væreJeg har snuppet billedet fra en artikel i dagens Politiken.

Se flere indlæg

Ned med plakaterne!

Ned med plakaterne!

Jeg har brugt weekenden på at være syg, jeg vil gerne takke ingefærte (og min kæreste) for at være min tro væbner...

What’s next?

What’s next?

( Mere af det samme, hvis du ikke magter at læse hele opslaget ) Nu er der gået otte dage siden kommunalvalget. Jeg...

Vi er godt på vej!

Vi er godt på vej!

Det er så fedt at det i dag SF går i gang med at minimumsnormeringer i daginstitutionerne til lov. Det er ekstra...